Tak Dapat UPU

Hari isnin 15 May 2017 adalah hari yang ditunggu-tunggu budak SPM 2016 yang memohon UPU.  Pukul 12 lebih tengahari tadi, sudah keluar result-result UPU. Ada yang dapat dan ada juga yang tidak dapat. Dan aku, termasuk golongan yang tidak dapat itu.

 Sometimes what you want isn't always what you get, but in the end what you get is so much better than what you wanted. 

Alhamdulillah, aku menangis sekejap je. Lepastu move on.
Aku ada belajar kereta, sudah dapat lesen L cuma tak buat latihan dan exam sahaja. Menurut tarikh latihan yang diberi, tarikh itu exactly tepat pada masa nak pendaftaran U. Maknanya kebanyakan pelajar akan masuk U pada bulan and tarikh itula. So ada la hikmahnya juga apabila aku tak dapat aku akan dapat belajar kereta. Hahaha.

Jadi kalau korang yang tak dapat UPU jangan kecewa. Kita boleh buat rayuan. Insyallah. So, apa yang aku buat bila dapat tahu aku tak dapat UPU adalah aku baca blog orang lain. Blog mereka akan meningkatkan balik semangat kau dan memberi tips-tips apa yang nak kena buat bila mendapat situasi seperti ini. Nak sedih lama-lama apa gunanya. Baik aku bergerak bukan?.

 Allah knows what is the best for you and when it's best for you to have it. 

Read :
1) Apa perlu dibuat kalau tak dapat tawaran ke Universiti
2) Tak dapat UPU
3) Warkah untuk adik-adik yang tidak dapat UPU
4) Keputusan UPU? Tak dapat tawaran universiti?
5) Kenapa tak dapat UPU?
6) Hati perempuan special!
7) Kenapa tak dapat UPU?
8) 5 Sebab kenapa tak berjaya UPU
9) Saya tak dapat IPTA! Macam mana ini?
10) UPU gagal?. Jangan sedih!

 My success is only by Allah. 

p/s : Gagal adalah kejayaan yang tertunda.

6 comments:

  1. takpeee. dulu akak pun tk dpt spm. adik akak pun semalam tidak berjaya upu. Lepastu akak sambung stpm. Skrg tggu upu ogos huhu

    ReplyDelete
  2. @amira syukrina Wahh STPM!. Insyallah kak amira dapat UPU Ogos nanti. All the best!.

    ReplyDelete
  3. Dulu pun tak dapat upu, sedih gila hahah pastu macam redha ja la. At last dapat matrik :)

    ReplyDelete
  4. @Anis Farhana Haha kann, sedih juga tak dapat UPU tapi Insyallah ada peluang. Sometimes the blessings are not in what he gives; but in what he takes away.

    ReplyDelete
  5. In sya Allah ad jalan lain. Jgn sedih. Dulu pun sedih tak dapat UPU but still perancangan Allah lebih baik. Fighting!

    ReplyDelete
  6. @shalin shazira betul itu. Perancangan Allah lebih baik. Terima kasih.

    ReplyDelete

Baca lagi :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...