Friday, 18 August 2017

Merdeka!Merdeka! Lazada Blogger Contest

Asalamualaikum.


KLIK SINI UNTUK JOIN!!!
AMARAN KEPADA SESIAPA YANG BELUM JOIN CONTEST MERDEKA! MERDEKA! BLOGGER CONTEST. SILA SERTAI PERTANDINGAN INI SEBELUM 31 AUGUST 2017. ANDA PASTI TIDAK AKAN MENYESAL!!!

Kembali lagi dalam contest yang aku selalu masuk. Iaitu contest yang dibuat Lazada. Hahaha. Jom ramai-ramai memeriahkan lagi hari anda dengan Lazada. Ish, asyik-asyik Lazada Blogger Contest sahaja contest yang aku masuk. (Siapa suruh Lazada buat contest yang best-best 😝) So, aku dah masuk untuk Birthday Contest, Ramadhan Contest dan sekarang, untuk Merdeka punya contest pula.Yeayy!.

Jom, jom tengok apa soalan Encik Lazada kali ini. 😊

 a. What do you love about being Malaysian? 
Menjadi seorang warganegara Malaysia adalah satu kelebihan. Iaitu dapat hidup dalam satu negara yang mempunyai pelbagai bangsa,budaya dan agama. Cuba lihat di negara lain, ada ke macammani?. Ramai orang luar sering berkunjung ke Malaysia untuk menikmati pelbagai makanan-makanan tradisional. Roti canai, Nasi Lemak, Dim Sum dan sebagainya. Dan sejujurnya, makanan favourite aku adalah nasi lemak. Serius! Kalau dulu, memang 1 bungkus nasi lemak tidak cukup buat aku. Aku perlukan 2 bungkus!. Kalau aku belajar di luar negara nanti, aku akan pastikan aku sudah mahir dalam memasak Nasi lemak yang sedap. Apa-apapun, aku bangga menjadi Malaysian.


 b. Choose your favorite local brand here : http://www.lazada.com.my/malaysian-brands/


 c. Select two product from that brand that you love. The Article must contain screenshots of the products mentioned.  Kalau korang ada baca salah satu post lepas tentang Contest Lazada, mesti korang tahu aku memang nak beli kamera ini dari dulu lagi. Tunggu masa sahaja. Ada duit lebih insyallah nanti aku beli benda ini kat Lazada. Nothing is imposible!.


JADI! APA TUNGGU LAGI? JOMLAH JOIN CONTEST INI!!!


Prizes – Merdeka!Merdeka! Blogger Contest


 1st Prize: 1 x RM600 
 2nd Prize: 2 x RM300 
 3rd Prize: 3 x RM200 


TUNGGU APA LAGI? JOIN SAHAJALAH!!!

6 comments:

 1. hi, saya datang follow sini.. salam kenal :)
  Good Luck :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam perkenalan juga. Saya dah follow jugaaa

   Delete
 2. Gudluck contest ni. Dari contest sama http://www.lokmanamirul.com/2017/08/merdeka-merdeka-blogger-contest.html

  ReplyDelete