Thursday, 30 November 2017

30 Day Song Challenge - A Song That Reminds You Of yourself





I want it all I want it now Forget about the consequences I know that it’s bad, it’s better to wait But sometimes I can be selfish And the only sound I hear is right now And all my patience gets locked out I know that it’s wrong And I want to change I need You here with me Chorus: Allah, Allah, Allah Save me from myself Allah, Allah, Allah Lord I need Your help Allah, Allah, Allah Save me from myself Allah, Allah, Allah Big lights pull me in every time And it’s so hard to break a pattern But I see it clear, what’s deep inside Is the only thing that really matters So tell me how, how to turn it around Before my senses hit the ground ‘Coz I know that’s it’s wrong And I want to change I need You here with me CHORUS Save me from myself ‘Coz I tripped and fell And there is nothing, nothing that I won’t do Oh, save me from myself ‘Coz I need Your help And now I’m running, running Back to You

CREDIT

Wednesday, 29 November 2017

30 Day Song Challenge - A Song You Remember From Your Childhood





Angguk-angguk, geleng-geleng, tunduk-tunduk, ikut telunjuk
Iya-iya, saya-saya, kiri kanan, ikut saja

Kita tunduk pabila diketuk
Biarkan terhantuk tak usah dipujuk
Relakan dipatuk ingat pesan atuk
Sabar, sabar, sabar, sabar!

Tak apa, tak kisah, tak rugi, tak mati, tak ambil peduli
Berserah dan pasrah biar dada didabik, adat pasang turun naik
Didera, dijajah terus kita dipenjara
Jadi hamba, jadi kuli, jadi batu diam diri
Kita tunggu, kita lihat, kita nanti, kita perhati
Jangan merungut biar bertangguh, diam akur kita mesti patuh
Acuh tak acuh, endah tak endah, buat lawak bodoh selamba
Biar kita melopong, biar kita menganga
Biar mereka buat apa mereka suka, biar saja
Jangan melawan, jangan membantah, janganlah degil kena ikut perintah
Kena banyak diam biar apa orang kata, kita tawa dalam duka
Kecut takut, kalut, kolot, terkunci mulut, terkatup, tertutup
Kalah sabung menang sorak, senduk nasi tinggal kerak

"Dik mari dik"
"Ye kak"
"Nama adik siapa?"
"Mia"
"Adik tahu nyanyi tak?"
"Tahu'
"Mari ikut akak nyanyi sama-sama"

Angguk-angguk, geleng-geleng, tunduk-tunduk, ikut telunjuk
Angguk-angguk, geleng-geleng, tunduk-tunduk, ikut telunjuk
Iya-iya, saya-saya, kiri kanan, ikut saja
Iya-iya, saya-saya, kiri kanan, ikut saja

Tolak tambah kali ganda hitung kira skala nisbah
Maju mundur tinggi rendah berapa jumlah nilai bangsa

"Kak sekupang ke, dua kupang ke, tiga kupang?"

Sawah sebendang, ladang sebidang,tanah sekangkang, pohon sebatang
Kerana wang, semua hilang, hanya tinggal sehelai sepinggang
Yang jenin, yang Lebai, yang Pandir, yang Luncai
Yang angannya tinggi, yang dibuai mimpi
Yang sawah terjual, maruah tergadai

Sabar, sabar, sabar, sabar, sabar, sabar!

Angguk-angguk,geleng-geleng,tunduk-tunduk,ikut telunjuk
Iya-iya,saya-saya,kiri-kanan,ikut saja

Kita tunduk pabila diketuk
Biarkan tehantuk tak usah dipujuk
Relakan dipatuk ingat pesan atuk
Sabar,sabar,sabar,sabar!

CREDIT

Tuesday, 28 November 2017

30 Day Song chellenge - A Song by An Artist Whose Voice You love





When you're searching for the light And you see no hope in sight Be sure and have no doubt He's always close to you He's the one who knows you best He knows what's in your heart You'll find your peace at last If you just have faith in Him You're always in my heart and mind Your name is mentioned every day I'll follow you no matter what My biggest wish is to see you one day Chorus: I believe I believe Do you believe, oh do you believe? Coz I believe In a man who used to be So full of love and harmony He fought for peace and liberty And never would he hurt anything He was a mercy for mankind A teacher till the end of time No creature could be compared to him So full of light and blessings You're always in my heart and mind Your name is mentioned every day I'll follow you no matter what If God wills we'll meet one day Chorus If you lose your way Believe in a better day Trials will come But surely they will fade away If you just believe What is plain to see Just open your heart And let His love flow through I believe I believe, I believe I believe And now I feel my heart is at peace Chorus I believe I believe, I believe I believe

CREDIT

Monday, 27 November 2017

30 Day Song Chellenge - A song That breaks Your heart





The world is so cold

Colder than when I lived in you
You gave me enough love
And when I felt that it was too much
I became an adult
To raise a single flower
How much rain fell in your eyes?
Oh rewind, the more I think back, the more I’m sorry
So I won’t give up
You gave up your youthful and beautiful season
Look at me, I have bloomed prettily
Even if I fall to the ground
I will make you walk only on flower paths
When I looked at your lips
There was a smile but there were also wrinkles
You gifted me with life
I’m so thankful for the words, I love you
To raise a single flower
How much rain fell in your eyes?
Oh rewind, the more I think back, the more I’m sorry
So I won’t give up
You gave up your youthful and beautiful season
Look at me, I have bloomed prettily
Even if I fall to the ground
I will make you walk only on flower paths
Even when winter comes
My heart is filled with scent of spring
Because of your love
That never withers
oh rewind, time is like a short wind
Your time has become a flower pot
That holds me and doesn’t shake
Look here, there’s only happiness that remains
Lay everything down and hold my hand
I will make you walk only on flower paths
CREDIT

Grab your fusli now!



100g-RM10
200g-RM20
600g-RM40

Pasta bentuk bintang sesuai untuk bayi


Sunday, 26 November 2017

Review Buku : Ana Puteri Ayahanda

Asalamualaikum.

The blogger in this example obtained the paint she is reviewing for free and must disclose that fact. Although she does so at the end of her blog post, there are several hyperlinks before that disclosure that could distract readers and cause them to click away before they get to the end of the post. Given these distractions, the disclosure likely is not clear and conspicuous.

Ok hari ini Najihah nak review buku siri Ana Solehah yang terlaris di pasaran. Masa Najihah kecil dahulu, watak Ana Solehah sangat popular. Sampaikan ada kawan-kawan najihah yang fanatik dengan watak perempuan yang cantik ini. Dari buku, baju, topi, hingga ke beg sekolah ada gambar watak ini.



Book name : Ana Puteri Ayahanda
Series : Siri Ana Solehah 13
Author : Anies Hisham
Publisher : Blue-T Publication Sdn Bhd
Publish date : Cetakan pertama 2011
                       Cetakan kedua Oktober 2011
Goodreads : - 
Author links : Anies Hisham in MPH
Provided by : Ana Muslim Distributors Sdn.Bhd.
ISBN 978-983-3811-68-7 (set)
          978-967-5401-77-0 (kkt)
Price : RM10.90
Page : 124 m/s

Siri novel Ana Solehah
Ana solehah bersama adiknya Ibrahim dan Luqman adalah anak yatim. Hidup mereka berubah sejak tinggal di rumah kebajikan Darul Riayah. Di tempat itu bermulalah episod kehidupan Ana bersama adik-adiknya. Pelbagai kisah menarik yang berlaku. Dia semakin matang dan menjadi seorang penyayang, baik hati, amanah, bertanggujawab, rajun belajar dan pelbagai jati diri yang dipelajari berdasarkan pengalaman hidupnya bersama kawan-kawannya.

Sinopsis Siri 13
Hidup dan kenangan. Pastinya dua perkataan ini tidak dapat lari dari setiap makhluk Tuhan yang bernama manusia. Baik kenangan manis atau pun pahit, kita pasti akan melalui dan mengalaminya. Kenangan juga mengajar kita untuk terus kukuh melangkah menuju masa depan. Semoga, kenangan semalam menjadi teras hidup untuk hari ini demi meniti kebahagiaan hari esok.
***
"Sudah, jangan menangis lagi. mari sini ayah nak peluk Ana. Hari ini, ayah belum peluk ana lagi. Dari tadi Ana asyik bermain saja dengan Im. Mari sini, ayah nak peluk," Ujar Pak Soleh sambil menarik tangan Ana.
Ana termakan dengan kata-kata tersebut. Lantas dia bangun, lalu mereahkan kepalanya di bahu Pak Soleh.
"Hah, macam bilah anak ayah," kata pak Soleh sambil tangannya mengusap lembut di belakang badan ana.

Buku ini banyak memberi pengajaran kepada Najihah untuk betul-betul menghargai ibubapa. Wahh tidak hairanlah buku ini terlaris di pasaran. Buku ini tiada unsur lambat dan cepat bosan bila baca kerana semuanya diceritakan dengan terus dan jelas apa yang berlaku. 

Genre di kebanyakannya bagus untuk budak-budak sekolah rendah dan menengah. Ada juga scene yang Najihah bagai termasuk dalam situasi itu di mana muka surat 87 Bab Musim Banjir : Pindah. Ia dimana kampung Ana dan keluarga dilanda banjir. Masa itu semua bersedia mempersiapkan barang-barang untuk pindah ke tempat selamat. Disebabkan Najihah tak pernah mengalami lagi situasi banjir (alhamdulillah) bab ini membuatkan Najihah terasa real bila situasi in berlaku. 

Watak Ana yang kita tahu adalah penyayang, baik hati, pemurah dan sebagainya itu kurang ditunjukkan dalam buku ini kerana ini adalah fasa Ana semasa kecil yang baru belajar untuk mengenal dunia. So tidak hairanlah apabila Ana dan adik-adiknya sangat nakal pada masa waktu mereka kecil. Watak ini sangat Najihah suka kerana ditunjukkan latar belakang Ana sebelum berubah menjadi lebih baik. 

Untuk setiap siituasi yang ditunjukkan dalam cerita ini adalah sangat unpredictable. Kita tak tahu apa yang akan terjadi dengan keluarga apabila kekurangan makanan. Dan ada juga Najihah predict lain tapi sebenarnya akhir dia lain. So memang best apabila cerita yang kita baca tak terlalu clische dan tidak boleh dijangka apa yang berlaku seterusnya. 

Cerita akhirnya sangat tenang di baca dan Najihah boleh terima ending dia. Walaupun taklah happy ending sangat tetapi bolehla diterima. 

Najihah enjoy baca buku ini. Walaupun untuk budak-budak tetapi banyak sebenarnya pengajaran yang kita boleh ambil dari buku ini. Part yang paling Najihah suka adalah bab 8 Hati Seorang Ayah m/s 77 apabila Ana dan adik-adiknya mandi kolam dan habis baju seragamnya kotor. Disebabkan itu, mak  mereka, Mak Timah sangat marah dan medenda mereka bertiga berdiri sehingga Pak Soleh pulang. Pak Soleh mendapat tahu apa yang diperlaku anak-anaknya tidak dirotan walaupun pada mulanya dia ingin merotan anaknya. Pak Soleh membuat keputusan supaya mereka bertiga basuh sendiri baju mereka selama seminggu supaya dapat menyedarkan perbuatan mereka yang salah. Part itu sangat sweet dan terharu Najihah dibuatnya. Sehingga tamat riwayat hidup Pak Soleh tidak merotan anaknya. 

Watak kegemaran aku pastilah watak pertama iaitu Ana. Ana sanggup menolong ibubapanya untuk jual kuih di kampung untuk membayar yuran persekolahan mereka. Betapa luhurnya jiwa Ana pada masa itu. Kecil-kecil dah pandai memberi cadangan untuk berniaga dan ingin menolong ibubapanya meningkatkan lagi pendapatan keluarga mereka.

Kalau ada siri ini lagi, Najihah pasti akan baca kerana it never gets bored. Dan harganya juga berpatutan!. Buku ini juga tidaklah terlalu nipis dan terlalu tebal. just so-so. Jadi aku rasa memang berbaloi beli buku yang banyak pengajarannya. 

30 Day Song Chellenge - A Song That makes You Want To fall In love





I’ve come a long way to see you

I knew it was a difficult path but I just walked anyway
I fly for you, I couldn’t see my heart even when I closed my eyes
But now you’ve come to me

Because I love you boy
Come by my side
Because I need you boy
I miss you even in my dreams

Remember I love you boy
Even if I can’t ever see you again
Because I love you boy
Because I love you boy
I love you, I love you

Memories with you fly in the wind
It falls on my tired heart, making me smile
My feelings that I couldn’t tell you
Used to be lost in the fog, but now I’m going to you

Because I love you boy
Come by my side
Because I need you boy
I miss you even in my dreams

You moved my cold heart
You made my heart cry
That person is you
I tried to forget, I tried to erase
But my love is you
(I fly for you)

Because I love you boy
Come by my side
Because I need you boy
I miss you even in my dreams

Remember I love you boy
Even if I can’t ever see you again
Because I love you boy
Because I love you boy
I love you, I love you
CREDIT 

Ada apa di Ekspo Negaraku 2017?



Wahhh selama Najihah hidup Najihah rasa tak pernak lagi menjejak di ekspo Negara. Bestnya! Kalau diberi peluang, Najihah nak pergi sangat. Oh, ada apa sahaja ya dalam ekspo negara?
Najihah ada baca Ohbulan punya post. Dia dapat merasa naik LRT,MONORAIL,KTM, HSR dan ECRL. Eh apa benda semua itu? 

LRT : Light Rail Transit
KTM : Keretapi Tanah Melayu
MONORAIL : (monorail is a railway in which the track that consists of a single rail. The term is also used to describe the beam of the system, or the trains traveling on such a beam or track.) Credit : Google
HSR : High Speed Rail
ECRL : East Coast Rail Line

Lepas itu, Ohbulan kata juga, kita boleh bawa sendiri bas (tanpa lesen hahaha). So bawa bas guna stimulator. Hebat bukan?. Macammana agaknya perasaan pemandu bas membawa kenderaan yang panjang macam itu. Hmmm.



Jadi! jadi! bila event ini berlaku?
Tarikh : 15 November 2017 - 15 Disember 2017
Tempat : Dataran Merdeka, Kuala Lumpur
Masa : Isnin-khamis (10a.m-10.pm)
             Jumaat-ahad (10a.m-11.pm)

Tapikannn mesti korang tertanya, kalau KL lepastu dataran merdeka pulak itu. Mestilah nanti Jam. Ramai orang. tak ke sesak macamtu?. Haaaaa itu, ada jalan penyelesaiannya.

Ada perkhidmatan LRT dan Grab Car!


Banyak lagi aktiviti yang menarik diadakan di ekspo kali ini. Spot untuk budak-budak pun ada! jadi jom ramai-ramai datang dan memeriahkan lagi ekspo negaraku 2017!

Saturday, 25 November 2017

Rekaan tangan mekanikal yang membantu ramai orang


Wahhh bila Najihah tengok video ini, Najihah rasa ada lagi ramai orang yang hebat dan mempunyai daya teknologi yang tinggi untuk menyumbang sesuatu kepada negara. Walaupun pekerjaan dahulunya menjadi guru, namun tidak mustahil untuk menjadi lebih lagi.


Tangan prostetik cetakan 3D ini membantu orang dewasa malah kanak-kanak yang kurang berkemampuan untuk menggerakkan tangannya. Hebat bukan?. Ilmu Allah itu luas. Alhamdulillah di Malaysia ini ada pakar pereka tangan prostetik bagi membantu mereka yang tidak berkemampuan.

Jadi Najihah tabik kepada Pereka tangan mekanikal, Sujana Mohd Rejab. Disebabkan rekaannya, ramai orang yang memerlukan boleh melaksanakan kehidupan seharian mereka dengan lebih baik. Terima kasih.

Viviy Yusof Inspirasi Wanita


Asalamualaikum. Siapa yang tak kenal Vivy Yusof. Seorang business woman tempatan yang berjaya dan produk keluarannya dUCk yang sangat diminati ramai. Lagi-lagi dia adalah pengasas Fashioncalet yang mendapat perhatian penggemar fashion di luar sana.

Pertama kali Najihah kenal Vivy Yusof adalah dengan melalui kawan Najihah yang puji produk tudung dUCk yang berkualiti tinggi. So dari situ Najihah korek maklumatnya dan tahu serba sedikit tentang kejayaannya. Wahhh.

Tambahan pula, lebih menabjubkan lagi tentang tudung RM800 (haha harga dia sahaja yang Najihah ingat.) Tudung itu yang bernama 'The Swarovski KL dUCk' terjual hanya pada 5 minit sahaja! wahhh. Hebat bukan?. 

 Semoga terus maju dan menjadi insirasi bagi wanita dan masyarakat di luar sana. 

Credit : Google 




30 day Song Challenge - A Song you Like By An Artist No longer living






Give thanks to Allah,
For the moon and the stars
Prays in all day full,
What is and what was
Take hold of your iman
Don't give in 
to shaitan
Oh you who believe please give thanks to Allah.
Allahu Ghefor Allahu Rahim Allahu yuhibo el Mohsinin,
Hua Khalikhone hua Razikhone whahoa ala kolli sheiin khadir

Allah is Ghefor Allah is Rahim Allah is the one who loves the Mohsinin,
He is a Creator, He is a Sustainer and He is the One Who has Power over all.

Give thanks to Allah,
For the moon and the stars
Prays in all day full,
What is and what was
Take hold of your iman
Don't givin to shaitan
Oh you who believe please give thanks to Allah.
Allahu Ghefor Allahu Rahim Allahu yuhibo el Mohsinin,
Hua Khalikhone hua Razikhone whahoa ala kolli sheiin khadir

Allah is Ghefor Allah is 
Allah is the One Who loves the Mohsinin,
He is a Creater, He is a Sistainer and He is the One Who has power over all.

CREDIT




Friday, 24 November 2017

Review Buku : Kindergarten Birds

Asalamualaikum.

The blogger in this example obtained the paint she is reviewing for free and must disclose that fact. Although she does so at the end of her blog post, there are several hyperlinks before that disclosure that could distract readers and cause them to click away before they get to the end of the post. Given these distractions, the disclosure likely is not clear and conspicuous.

Hari ini Najihah nak review buku comel yang pernah dibeli di Big Bad Wolf. Obviously buku ini untuk kanak-kanak tetapi sebenarnya buku dan ilmu tidak mengenal umur. Najihah cuba baca buku ini dan suprisingly, ada banyak words yang Najihah tak tahu dalam buku comel ini.


Masa Najihah pergi Big Bad Wolf, buku ini beharga RM3.00. Harga buku yang ditulis adalah $2.50. Kalau tukar dengan matawang kita kira-kira RM10.28. (update Nov 2017) Wahhh memang bernilai buku ini. 

Book name : Kindergarten birds
Series : Birds
Author : Sterling Group
Publisher : Sterling Publishes UK Ltd.
Publish date : © 2012, Sterling Publishers UK Ltd.
Buy Links : Booktopia
Goodread Links : -
ISBN 978-1-78175-035-3

Sinopsis/book blurp
"This set of ten child-friendly durable books introduces young readers to basic concepts like numbers, the alphabet,colours, shapes, sorting and opposites. Children will also learn about wild animals, domestic animals, fruits, vegetables, sea animals and birds. The accompanying pictures capture the child's intereset and promote comprehension and learning."
Buku ini ada 10 siri utama.
  1. abc
  2. 123
  3. Sorting and opposites
  4. Colours and shapes
  5. fruits
  6. vegetables
  7. Sea animals
  8. wild animals
  9. domestic animals
  10. birds
Baiklah, kita yang budak besar ini pastilah tahu segelintir tentang burung-burung kan?. Dalam buku ini juga ada burung-burung yang Najihah tak tahu. Antaranya burung 'canary', 'king fisher', 'wagtail', 'goldfinch', 'quail' dan 'cardinal'. 

Buku ini menerangkan ciri-ciri burung dengan teliti. Bagi Najihah, untuk budak 4-5 tahun mungkin agak membosankan bagi mereka kerana ada banyak tulisan. Memandangkan mereka baru nak up untuk mula membaca. Tapi buku ini sesuai untuk budak sekolah rendah hingga ke tua. Kerana, bahasa inggerisnya mudah difahami dan gambarnya menarik.

Bagi setiap burung, buku ini akan memberikan maklumat nama, kelebihan burung, ciri-ciri burung, apa makanan yang dimakan burung, dimana mereka tinggal, dan bunyi apa yang mereka keluarkan. Jadi agak menarik untuk semua orang baca.

Vocabulary yang Najihah dapat dari buku ini adalah (translate credit Google)
  • curved - melengkong
  • moss - lumut
  • stubby tails - ekor yang gemok
  • lacy feathers - bulu mata
  • webbed - (of the feet of a swimming bird or other aquatic animal) having the toes connected by a membrane.) 
  • jagged - bergerigi
  • peahen - (a female peafowl, which has drabber colours and a shorter tail than the male.)
  • barns - (a large farm building used for storing grain, hay, or straw or for housing livestock.)
  • crest of feathers - (a comb or tuft of feathers, fur, or skin on the head of a bird or other animal.)
Banyak juga Najihah tak tahu dalam buku yang dikatakan buku 'budak tadika'. Bagi Najihah, buku ini adalah satu permulaan untuk kanak-kanak dan orang lain untuk mengetahui burung-burung yang ada dan terkenal di seluruh dunia. Walaupun kita pergi Zoo, tidak semua burung kita tahu bukan?. Jadi buku adalah salah satu maklumat yang tersimpan dan boleh rujuk balik. 

Kalau ibubapa nak beli buku ini, Najihah rasa dah tak restock kot. Kalau nak jumpa mungkin dekat Big Bad Wolf ada. Sebab dekat shop luar negara, buku ini dah tak available. Tapi insyallah, bila ada kemahuan di situ ada jalan!

Rating bagi buku ini adalah ⭐⭐⭐⭐✩

PENCARIAN BLOGLIST BARU BY THISNI3ZA

Asalamualaikum. Wahh hujan dan jangan lupa untuk baca doa hujan. Ini Najihah ada join satu giveaway dari thisni3zahata. Dia mencari 20 bloglist dan mulai dari (13 nov - 26 nov) 2017. Jom join ramai-ramai!

30 Day Song Challenge - A Song By A Band You Wish Were Still Together






One day, you slowly came to me
With just the reason that you love me
You gave me your all

All the times we were together
I only received that love
Now I want to give it back to you

All the moments until now
That made me so happy
I’ll take it all and sing for you

I’ll sing for you
This song for you
I want you to be the star
Do you know how I feel?
I thank you, I love you
Until the day you close your eyes
I’ll live as your man
Thank you for being by my side

All the times until now
That made me smile
I’ll take it all and sing for you

I’ll sing for you
This song for you
I want you to be the star
Do you know how I feel?
I thank you, I love you
Until the day you close your eyes
I’ll live as your man
Thank you for being by my side

Some day, even if our times
Become memories
I’ll sing for you
Until always
You’ve always looked at me from afar
Now I’ll go to you
Thank you for being with me


Thank you for being with me
CREDIT 

Thursday, 23 November 2017

Saya Jual Pasta!!!

Asalamualaikum.

Najihah ada jual pasta berbentuk bintang, macaroni, fusili dan bentuk kerang!
Untuk 100g-RM10. Dan untuk 250g-RM20!!!

Ulang lagi!!!
100g - RM10
200g - RM20

Bentuk Shell
Bentuk Macaroni
Bentuk Fusili
Bentuk Star

Fun Facts about this pasta is...
Memang sedap makan begitu sahaja. Ya ya macam dalam iklan gardenia. Sedap makan begitu sahaja. Ehhh! kenapa sedap pula makan macam itu sahaja?

Sebab...
Pasta ini diperbuat dari 10 jenis sayur!!!



Dan...dan...
kami pihak yang menjual produk dari Eatalian Express tidak akan bazirkan duit korang!!!
Bazir yang macammana? 
Kami akan utamakan COD dengan agent yang ada di tempat itu. 
Tidak perlu lagi untuk bayaran post kerana COD produk pasta ini berada di mana-mana sahaja!!!

Jadi! Siapa mahu pastaaaaaa?
Tulis comment PM!!!!

GIVE AWAY HADIAH MISTERI DARI ASTRAVELER


Lagi lagi Najihah join giveaway dari ASTRAVELLER. Wahh hadiah misteri! mesti ternanti-nanti apa hadiah misteri untuk si bertuah. Jom ramai-ramai memeriahkan lagi giveaway ini!. Syarat-syaratnya senang juga!.

COMEBACK GIVEAWAY BY RAYDAH ALHABSYI


Asalamualaikum. Di pagi hujan renyai ini Najihah ada join satu giveaway dari Ray. Jom support! Syarat dah simple. Tiada alasan untuk tidak participate!.

30 Day Song Challenge - A Song You think Everybody Should Listen To





I promise anytime you call me It don't matter where I am I'll always be there, like you've been there If you need me closer, I'll be right over I swear, I swear Every time that I need you by my side Every time I lose my way in life You're my circle of life, compass and guide There behind me And one day when the tables finally turn And it’s me you’re depending on I’ll put you first, hold you close Like you taught me Know that I'll be there for you, for you Chorus: I promise anytime you call me It don't matter where I am I'll always be there, like you've been there If you need me closer, I'll be right over I swear, I swear I promise anytime you call me It don't matter where I am I'll always care for you, go anywhere for you If you need me closer, I'll be right over I swear, ooh There are days when I just don't want to talk And your feelings hit a wall But that won’t change The love you’ve raised inside this family Everything that I do is to make you proud I just want to say it, and say it loud You're my heat when I'm cold The place I call home, and always will be Know that I'll be there for you, for you CHORUS Having someone to go to Having someone to love Having both is a blessing That was sent from above Oh I know that wherever I'll go You'll be forever in my heart CHORUS

CREDIT

Wednesday, 22 November 2017

GIVEAWAY PHOTO POLAROID AZHAFIZAH.COM

Sempena buka kedai Print Photo Polaroid, Fiza nak buat satu "Giveaway Photo Polaroid azhafizah.com" untuk semua blogger. Syarat-syarat mudah sangat. Tak perlu nak tekan follow atau like dan sebagainya. Hanya perlu buat satu entri copy paste dan letakkan link entri dalam kotak komen. Senang kan? jomlah beramai-ramai meriahkan Giveaway yang mudah lagi simple ni.


Hadiah
20pcs photo polaroid saiz 3R x 1 pemenenang.
20pcs photo polaroid saiz 2R x 1 pemenenang.

Tarikh Tamat
30 November 2017, 23:59

Note : Pemilihan pemenang secara random.


Berminat untuk print photo polaroid murah, boleh terus email : azhafizahmdnor@gmail.com atau whatsapp terus >> http://azhafizah.wasap.my/

Read more: http://www.azhafizah.com/2017/11/giveaway-photo-polaroid-azhafizahcom.html#ixzz4z93ButSk

30 day song challenge - A song That Moves You forward





There so many lives
Struggling to find
Just a little bit more
Trying to provide
Barely getting by
Could be right next door

No one should be left alone in the dark
With love, fill a broken heart
I know we can make the world better
If we come together
You gotta believe that

We can change the outcome
If we join in
Reach out a hand
All it takes is someone
Stepping forward and making a stand
You and I is where it starts
You and I can be a part
Feed a soul, Fill a heart
Feed a soul, fill a heart

You feel like giving up
Doubts are growing but you
Gotta keep on somehow
Hear the sound of hope
Let everybody know
We have the power to turn this around

No one should be left alone in the dark
With love, fill a broken heart
I know we can make the world better
If we come together
You gotta believe that

We can change the outcome
If we join in
Reach out a hand
All it takes is someone
Stepping forward and making a stand
You and I is where it starts
You and I can be a part
Feed a soul, fill a heart
Feed a soul, fill a heart

Hear the sound of hope
Let everybody know
(Let everybody know)

We can change the outcome
If we join in
So reach out a hand
All it takes is someone
Stepping forward, so let's make a stand

We can change the outcome
If we join in
And reach out a hand (won't you?)
All it takes is someone
Stepping forward and making a stand
You and I is where it starts (feed a soul, fill a heart)
You and I can be a part (feed a soul, fill a heart)
No need to look very far
Right here is where it starts (feed a soul, fill a heart)
Feed a soul, fill a heart

CREDIT 

Tuesday, 21 November 2017

30 day song Challenge - A Song You Like With A Person's Name in The Tittle





Oh, you came into this life Brought up as an orphan child Through a time of deep despair, O Muhammad! Your days at work began As a fair and honest man You showed just how much you cared And one night in that cave When the Archangel came And your life in this world Would never be the same Chorus: Rasool’Allah habib’Allah (O Messenger of Allah, O beloved of Allah) Your light is always showing me the way Rasool’Allah habib’Allah I’m longing for the day I see your face You brighten up my day And in my heart you’ll stay With every breath I take I’ll never leave your way Eyes that could light up any soul You became the Chosen One To proclaim the word of God, O Muhammad! In the brightness of the sun Or the stillness of the night You would never ever stop Being kind, giving hope And serenity and love To a divided world That didn't have enough CHORUS Rasool’Allah habib’Allah (O Messenger of Allah, O beloved of Allah) Peace be upon you Rasool’Allah habib’Allah I really love you Rasool’Allah habib’Allah Peace be upon you Rasool’Allah habib’Allah CHORUS

CREDIT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...