Wednesday, 1 November 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest

Asalamualaikum!

KLIK GAMBAR UNTUK JOIN!


Datang lagi...datang lagi...Contest Lazada datang lagi you all!. Apa lagi? Cepat join! macam biasa korang tak boleh lepas contest Lazada ini! Ini peluang keemasan!. Jom join ramai-ramai!Tapi macam biasa setiap contest mestilah ada syarat-syaratnya! Jom joinnnnnnnnn. Ok ini excited ini. Siapa tak excited kan?.

Tarikh bermula 1 November hingga 14 December! Jommmmmmmmmmmmmmmmmmm.

a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience? 
Produk first yang aku purchases adakah alat tulis! Ya! masa itu aku suka sangat stationary yang dijual di Lazada. Murah kot! Disebabkan masa itu aku budak-budak lagi, memang aku akan fokus pada benda macamtulah. Tapi, bila dah besar sikit baru usha-usha baju dan kasut.
Masa aku beli stationary itu aku nervous sangat. Sebab Lazada adalah platform yang pertama aku beli online. Lepas itu bila dah beli online kat Lazada rasa macam "wow Najihah! kau dah besar. Sebab kau pandai beli barang online" Lol. Jakun sikit di situ. Tapi apa-apapun, service yang diberi Lazada memang tip-top lah. Sebab abam motor Lazada sabar sahaja tunggu nak hantar barang depan rumah tunggu aku lambat kelam-kabut cari tudung. Aku rate 9.5/10 untuk service yang diberikan.

b. Which types of products would you prefer buying online? 
Aku sarankan untuk beli barang kering. (?) Barang kering? Aku tak pernah lagi beli barang dapur kerana biasanya barang dalam dapur aku sentiasa lengkap.Lol. barang kering tak kisahlah apa-apa. Baju, kasut, stationary, alat memasak dan sebagainya. Aku lebih suka beli barang macam itu daripada barang yang risiko penghantarannya tinggi. Hmmm.

c. What to you love about online shopping? 

  1. Aku boleh jimat tenaga untuk keluar ke pusat membeli-belah. Untuk ibu-ibu yang bekerja, kadang-kadang mesti tak sempat nak pergi kedai beli bahan untuk masak. Jadi, dengan Lazada yang buat online shopping ini, boleh jimat masa mereka menumpukan pekerjaan yang lebih penting
  2. Boleh tengok barang dalam satu masa dan satu tempat. Tak percaya? kau duduk sahaja di atas kerusi berhadapan laptop kau. Kau buka Lazada untuk tengok baju. Tetapi tiba-tiba dengan hanya tekan 'click' kau boleh tengok kasut dan baju. haha itu kelebihannya.
  3. Kau faham, bila tiada duit di tangan kau boleh guna kad kredit/debit. Tak payah susah-susah pergi kedai. Isi sahaja form checkout Lazada. Done. Kau purchase barang hanya dengan type dan click sahaja!
  4. Tak payah banyak-banyak! kalau online shopping, semua benda aku suka tentangnya!
d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?
Ini best. Aku rasa dah banyak kali aku ulang-ulang-ulang. Aku, kalau boleh aku nak beli Canon G7x mark II!. Tapi maslahnya tak cukup duit T.T. Setiap kali Lazad contest tanya nak beli apa nak beli apa. serius aku nak Canon G7x Mark II. Cuba baca post contest lazada yang lepas huhu. Nak Canon G7X Mark II!!!.


KENAPA KORANG KENA JOIN CONTEST LAZADA INI?
Hadiah yang menanti ANDA sangat menarikkk!.


Depending on the overall number of participants there will be either 25, 50, 80 or 111 winners: 

1. Less than 200 Participants (25 winners)
 1st Prize: 1 x RM300 voucher
 2nd Prize: 9 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 15 x RM100 vouchers

2. More than 200 Participants (50 winners)
 1st Prize: 1 x RM500 voucher
 2nd Prize: 15 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 34 x RM100 vouchers

3. More than 350 Participants (80 winners) 
 1st Prize: 1 x RM750 voucher
 2nd Prize: 35 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 44 x RM100 vouchers

4. More than 500 Participants (111 winners) 
 1st Prize: 1 x RM1,000 voucher
 2nd Prize: 50 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 60 x RM100 vouchers


Soooooooo tunggu apa lagi? Jom join! ok aku bersemangat ini nak ajak orang lain join. Memang aku blogwalking blog korang merayu meminta korang join contest ini hahaha. 


Jangan lupa!!!
Usha-usha barang-barang ini nanti dan save the date! klik -- https://www.lazada.com.my/online-revolution/

LAGI! LAGI! KENAPA KENA BELI MASA ONLINE REVOLUTION???

  • For the whole month, you will be served with all sorts of exclusive deals and offers!
  • You can shop products and items from a wide array of categories with ease through your desktop/laptop or your mobile app.
  • You will stand a chance to enjoy special money-saving deals and discounts that you will not get from any other sales!
WHATTT?.LAZADA Online Revolution: The Much-Awaited Biggest Sale in Asia???


BAIKLAH NAK BLOGWALKING AJAK ORANG JOIN. AKU DAH JOIN.KORANG BILA LAGI?

12 comments:

  1. kalau dapat beli camera tu, makin best lah update blog dengan gambar lawa lawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngeeeeee huhu impian itu! Doakan yang terbaik

      Delete
  2. all the best , CCL dalam proses write task

    ReplyDelete
  3. Ika pun dah join. Hee
    https://ikashoid.blogspot.my/2017/11/lazada-online-revolution-blogger-contest.html

    ReplyDelete