Sunday, 12 November 2017

My 50 Korean Drama List

Asalamualaikum.
Budak-budak sekarang mesti tak akan terlepas dari tengok cerita drama korea kan?. Hehe Najihah pun sama. Masa sekolah menengah dulu memang taksub. Ya Allah ampun. Tapi lama kelamaan Najihah tahu dan pandai tahan nafsu untuk tengok drama korea. Contohnya, kalau Najihah di kolej duduk asrama. Najihah tetapkan tidak boleh tengok langsung drama. Kejam kan? Haha tapi takpe. Disebabkan Najihah buat macamtu, nota-nota untuk sem 1 memang full. Dan pointer pun tinggi. Alhamdulillah.


Sebenarnya, Najihah banyak tengok korean drama. Boleh nak dikatakan Najihah selalu update drama apa yang akan keluar. TETAPI. Tetapi hanya drama yang Najihah list ini sahaja Najihah berjaya untuk tengok sampai habis episode. Serius!

Drama lain macammana? Hehe Najihah tengok separuh sahaja.
  1. Descendants Of The Sun
  2.  Goblin
  3. Witchs Court (on-going)
  4. School 2017
  5. Who are you - School 2015
  6. Playful Kiss
  7. Dream High
  8. Fight For My Way
  9. Heartstring
  10. The Package (on-going)
  11. Princess hours
  12. Because this Is My First  Life (on-going)
  13. You're Beautiful
  14. Secret garden
  15. Healer
  16. While You were sleeping (on-going)
  17. W - Two worlds
  18. Ruler- Master of the mask
  19. Beautiful Gong shim
  20. Blood
  21. Rebel - The thief who stole the people
  22. City hunter
  23. To The Beautiful You
  24. High-end Crush
  25. Train To Busan
  26. Big
  27. School 2013
  28. Queen Of The ring
  29. 100 days With Mr Arrogant
  30. Flower Boy Next door
  31. Gu Family book
  32. Missing You
  33. A werewolf Boy
  34. Go Back couple ( on-going)
  35. Queen In Hyuns Man
  36. My Princess
  37. Adolescence Medley
  38. Nightmare Teacher
  39. My Sassy girl
  40. The Suspicious Housekeeper
  41. Ma Boy
  42. My unfortunate boyfriend
  43. My Little Bride
  44. Panda and Hedgehog
  45. Imaginary Cat
  46. Honey and Clover
  47. He Was Cool
  48. The eccentric Daughter in law
  49. Jenny and Juno
  50. The Cat Funeral
Inilah 50 drama yang Najihah sudah tengok dan akan habiskan. So Far yang paling best Najihah sudah warnakan. Ok Chaw!

6 comments:

Mazni Munawar said...

Dulu kita hantu kdrama, tpi sekarang dh jarang sbb slalu takde masa. Istiqamah pun layan running man je setiap minggu xD

Tpi dh simpan dlm list nk tengok fight for my way, strong woman dong bong soon dgn cite kang ha neul dgn park seo jeon jadi polis tu!

Nurul Najihah said...

Kannn betul. Lama-lama memang dah tak ada masa. Wahhhh dah simpan list itu. Have fun!

Littlexme said...

wow banyaknya haha! Sya pun layan kdrama jugak tapi kalau nak kira tu takdela sampai 50 haha. kak Najihah patut tengok kdrama Doctor Stranger, That winter the wind blows.
seriously best!

Tiara Sapphire said...

wow banyaknya..gudluck utk habiskan semua..hehe

nnajihah said...

Hehe dah tengok Doctor Stranger tapi separuh sahaja. Mesti best kan. Hehe kalau ada masa kita tengok balik. That winter the wind blows tak tengok lagi.

nnajihah said...

Hanya yang on-going sahaja belum habiskan. Thank you!