Saturday, 23 December 2017

Decblog - Best Drama 2017

Asalamualikum.
Decblog - December blog.
Credit : Google Picture
Yeayyy sesi Decblog kembali lagi!. Jadi apa drama yang paling aku gemar pada tahun ini?. Untuk maklumankorang aku kurang tengok cerita drama melayu! Tahun ini aku hanya tengok cerita (baca : Pengemis Itu Saudara Aku dan Kimchi Untuk Awak. That's it!. Cerita yang lain aku banyak tengok cerita korean dan jepun genre police, action, detective, thriller macamtulah. Drama melayu banyak yang aku boleh predict ending dia, kelakuan watak dan cliche. Banyak sahaja cerita yang menarik tetapi kurang memuaskan.

Jadi, drama yang aku rasa memang terbaiklah adalah drama...(aku akan buat nombor yang kebawah hingga ke atas ok?)

4. Rebel : The Thief Who stole The People
3. Ruler Master Of The Mask
2. Judge VS Judge
1. Witchs Court (baca : Review drama)

Kalau korang, apa favourite drama 2017 korang?.

3 comments:

  1. Fav drama tahun ni mesti lah Fight For My Way! Emosi betul tengok drama tu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh samalah! tengok ulang ulang tu best haha

      Delete
    2. Wahhhh fight for my way pun sedapppp

      Delete