Sunday, 4 March 2018

Nasihat Untuk Najihah Mulakan Sem 1

Asalamualaikum!

Kembali lagi dalam Diari Mahasiswa...
Hari ini Najihah pulang ke kolej. Apabila melihat kereta ibu abah pergi setelah menghantar Najihah rasa macam

"That's it! You need to be strong to achieve your dream!"

Bila pulang ke kolej mulalah, penatnya mahu jadi indepedent. Penatnya nak tentukan semua perkara dengan sendiri. Penatnya nak update blog (hahaha) Tapi apa-apapun kena teruskan juga kan?. Musnah harapan ibu abah kalau kita buat tak endah dengan pembelajaran kita.

Untuk menggembirakan hati yang sayu dan mungkin telah layu ini. Najihah bawa sekali buku Teme Abdullah Pelukis Jalanan. Hal ini kerana buku itulah yang menjadi pemangkin semangat Najihah apabila Najihah terasa down nak belajar.

Sebenaranya nak tulis blog pun Ya Allah malas dia tak boleh nak bawa bincang!. Nak sahaja tutup laptop lepas itu tidur. Tetapi! apa gunanya ada blog tapi tak menulis bukan hahaha (alasan tak munasabah) Alhamdulillah untuk Semester 1 ini Najihah beli cukup punya makanan!. Nak berjuang kena ada tenaga. Nak tenaga kena selalu makan yeayyy!.

FROM : KHADIJAH WAHAB FATONI

FROM : ANIS SHAFIQAH

FROM : KAK SITI SARAH NABILA

FROM : KUIS HUSNA

FROM : KUIS RASYIDAH

FROM : 16/KUIS ANIS SHAFIE

 FROM : CHE DA

 FROM : ALIA RIZAL

Terima kasih koang beri Nasihat yang mantap. I truly need this. May Allah bless you always dear my friends...Sebenarnya ada banyak lagi nasihat kawan-kawan Najihah. Buat masa sekarang, yang inilah dulu ya.

7 comments:

Hana Chie said...

Good luck!! ^^ biasalah kehidupan sebagai student ada up and down! ^^ semoga Allah permudah :D

Nurul Najihah said...

terima kasih! doakan!

Auni Sofea said...

Alhamdulillah dapat ramai kawan yang baik macam ni..jangan patah semangat ye Najihah..Najihah boleh!

farhanna jafri said...

wahhhh bestnya ada kawan yang positive! Good luck jiha untuk sem ni. You can do it, all the best okay? :)

CahayaHannan said...

awak study di kuis? akk alumni kuis hehe

Nurul Najihah said...

Dulu saya di KUIS. Lepas itu pindah UiTM Puncak Alam

ejulz said...

semoga cemerlang dlm akademik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...