#SegmenAzahRahaman : Aku Seorang Blogger!


Yeayyy dah lama rasanya tak menulis. Aku hanya baca singgah blog orang sahaja sejak kebelakangan ini. Apa-apapun hari ini aku ada join segmen AzahRahaman.com hehe. (alhamdulillah...ada juga idea untuk menulis hari ini. Gosok dada pejam mata). Ok let's get started!.

BILA BLOG DITUBUHKAN?
Blog ini ditubuhkan pada Bulan March 2017.  Oh! today is my blog's birthday!!! omaigoddd macammana boleh lupa! Tuan apa yang tak tahu birthday blog sendiri..huhu.(nangis) Dasar tuan tak terhutang budi!.

MAKSUD TERSENDIRI NAMA BLOG DAN URL BLOG
This Little Light Of Mine. Nama blog ini "This Little Light Of Mine". Kalau nak tukar dalam bm nanti ushhh tak boleh nak cakap. Tunggang langgang nanti... ok ok dalam bm bermaksud cahaya kecil saya. Wahhh sungguh old school bunyinya bukan? hehe. Maksudnya, cahaya kecil ini seperti ilmu/manfaat/pengalaman yang ada pada aku dan aku sebarkan di blog kesayangan.  

url blog ---> itsnurulnajihah.blogspot.com
Disebabkan aku ini sayang sangat kepada diri aku. Narcissistic?.Mungkin. Hahaha. Lagipun senang kan orang nak ingat blog kita?

CERITAKAN PAHIT MANIS SEORANG BLOGGER
Pahit - Apabila kita tulis tulis tulis blog lepas itu bila baca balik, bila fikir balik. Post macam tidak bermanfaat. Akhirnya, buang. Buat masa sekarang aku tak ada lagi hate comment. Alhamdulillah tapi mungkin buat masa hadapan nanti insyallah aku cuba hadapi dengan baik.

Manis - Apabila ramai orang comment dalam post yang kita buat dengan susah payah. heheeeeee. Lagi-lagi apabila kita dapat menang hadiah dalam giveaway yang dibuat para bloggers. Tapi buat masa ini aku tak dapat lagi hadiah huhu. Tapi hadiah contest alhamdulillah pernah menang.

NASIHAT KEPADA BLOGGER LAIN
Jangan berhenti menulis. Nanti lagi malas nak gerakkan jari. Lagi-lagi Najihah sendiri hahaha. Tapi sis cuba. Sis pun dalam proses untuk tidak mahu tinggal menulis blog. Kita sama-sama cuba ok?

Arigato haigh! kerana sudi singgah baca dan comment! Jom ramai-ramai join dan tinggalkan jejak anda untuk Najihah balas kunjungan!

9 comments:

  1. All the best sis ! and happy birthday to your blog!!
    Happy blogging and don't give up :)

    ReplyDelete
  2. nak join juga tapi blog tengah renovate jadi tak dak mood teruih nak menulis :(

    ReplyDelete
  3. wahhhhh. happy anniversary blogggggg! yay. tak lama lagi boleh naik domain .com laa awokkk ye. hiks. url mudah, pembaca pun mudah mencari. keep blogging as usual tau!

    ReplyDelete
  4. Singgah di sini dan salam perkenalan..
    http://starlavenderluna.blogspot.my/2018/03/segmenazahrahaman-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  5. Semoga berjaya!

    zianaeunos.com

    ReplyDelete
  6. Salam kenal Najihah, Zumal singgah jalan-jalan dan follow sini dari segmen yang sama
    http://www.duniazumal.com/2018/03/aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  7. Blogwalking here! dtg dari segmen yg sama jugak :)

    ReplyDelete
  8. Sama2 lah kita fighting untuk tidak tinggal menulis blog. Hehe ^_^ Salam perkenalan :) http://littlestar20.blogspot.my/2018/03/segmenazahrahaman-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum... sy dr segemen yg sama... salam ukhuwah dan teruskan berblog ya!

    ReplyDelete

Baca lagi :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...