Thursday, 26 April 2018

Lazada Birthday Festival Blogger Contest

Asalamualaikum.

First sekali, aku just nak ajak korang yang belum join Contest Lazada ini. Kalau korang new to dunia blog it's okay!. Seriously it's okay. Follower blog tak ramai tak apa. Join sahaja. Sebab mengikut pemerhatian aku, diorang ini tak pilih kasih. Aku pernah join masa aku mula-mula buat blog. Bayangkan follower hanya boleh dikira dengan jari tapi alhamdulillah menang  voucher dalam saguhati. See?. Kalau ada rezeki korang pasti korang menang. Asalkan korang bersungguh-sungguh dalam menulis. Menjawab soalan dan insyalallah kalau ada rezeki zoom! Voucher di tangan anda.
Kesimpulannya?.


Jom Join. Pendek dan padat bukan hahaha?!.

Saya ada kawan nama dia Ada,
Happy Birthday Lazada!

Ok, ok macam hambar sahaja pantun ini. 
Apa-apapun kalau korang ada nak buat parti hari jadi boleh tekan link di bawah kerana apa??? kerana ada Saleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee


a. Which location would you pick for Lazada's birthday party?  

OK,OK i'm so exited~ Tempat yang aku akan pilih adalah Fish & Co Main Place. Sebab apa...? sebab memang sesuai pun untuk tempat birthday party!. Tempat itu boleh dijadikan tempat majlis Baby Shower, birthday party, dinner party, kids party dan sebagainya!

Jadi tak salah kalau aku nak jadikan location untuk Lazada Birthday Party! yeayyy. Dan salah satu sebab juga kenapa aku pilih tempat ini adalah kerana tempat ini memang dah sesuai dengan tema pilihan hati.Menurut web VMO alamatnya di
LG-13, Ground Floor, Main Place, 
Jalan USJ 21/10, 
47630 Subang Jaya, 
Selangor, 
Malaysia

b. Choose a party theme and pick one or several products on Lazada to decorate the venue. 
So! Kalau aku diberi pilihan untuk tentukan tema warna Lazada. Aku akan pilih warna oren, biru, putih kerana itulah watermark Lazada. Warna inilah yang boleh jadi kemegahan dalam birthday festival nanti! Menarik bukan?!!!

Dan. Banyak sebenarnya produk hias-hias yang boleh kita guna dalam Lazada ini. Tapi kena pandai pilih dengan tema yang sesuai. Antaranya :

UNTUK PROP MAJLIS
1) Belon berbentuk nombor 6
Kenapa pilih belon nombor 6?. Sebab...Lazada mungkin akan menyambut ulang tahunnya yang ke-6!. Belon ini mungkin boleh letak di mana-mana sahaja. Boleh letak di pintu masuk, meja makan dan sebagainya!. 

2) Perlu ada PHOTOBOOTH!
Perlu sangat sangat sangat sangat ada photobooth!. Iyalah...mestilah kita mahu ambil gambar kenangan untuk disimpan jadi memori akan datang bukan?. So bila aku survey backdrop dalam Lazada ini, jumpalah backdrop seperti gambar di atas! menarik bukan!!! 

UNTUK DOORGIFT
1) Tupperware bewarna orange 
Biasanya, yang ramai pergi festival birthday ini orang perempuan. Dan perempuan/mommy's di luar sana pasti tak boleh dipisahkan dengan tupperware. I don't even know why...tapi apa-apapun tupperware bewarna oren memang sesuai dengan tema dan tupperware itu sendiri boleh beri manfaat juga. Boleh jadikan bekal anak-anak, letak kerepek dan sebagainya!.

Wahhh mesti cantik sahajakan tempat birthday nanti kalau ikut tema warna! Bestnyaaa...

2) Paperbag untuk anak-anak yang datang ke Lazada Birthday Festival.

Dalam paperbag ini boleh letak coklat-coklat Hershey's Kisses, Milo Energy Cube dan sebagainya! Tak payah susah-susah keluar beli di shopping mall kerana coklat-coklat itu pun ada dekat Lazada. Beli online sahaja mudah!. Tekan vroom vroom ting tong dah ada orang hantar di depan rumah anda.
Huwaaaaa nak ceklatttt ceklattttt!!!!
c. Which birthday cake will be served and which products on Lazada can help you prepare it? 
O-M-Gee. Cake! I love cakes!!!. So banyak cake yang aku berkenan untuk melengkapkan lagi birthday party ini. Oleh itu! 3 cake aku akan sediakan kerana of coarse la ramai orang datang festival ini, jadi cake pun kena lah cukup-cukup untuk semua yang hadir nanti!. Dan! cake pun kena perlu sama dengan warna tema! Omaigodd rasa nak nangis je. Mesti cantik tempat birthday nanti. Huhu...


So, tetiba lah korang dah siap buat kek seperrti dia atas dan hanya nak tunggu siap hias sahaja. Tiba-tiba! Ribbon biru untuk hias cake tak adaaaaaaa omaigoddddd ottokkeeeee. Jangan panik jangan risau jangan gelabah kerana Lazada ada penyelesaiannya. Beli online sahaja! mudah kan!dTime to shine, pick your outfit on Lazada! 

Aku memang kena pakai jubah saiz budak-budak sebab memang saiz aku begitu. Huhu. Wahhh colour blocking tak? Tak kisah! asalkan kena tema birthday itu pun dah cantik. Tudung neelofar bewarna orange dan kasut dari Taobao pasti rock dipakai! Eiiii kalaulah majlis yang dirancang ini betul-betul terjadi...
What is a party without a guest?.
Nothing. 
Dalam dictionary google sendiri dah kata, 

MY INSTAGRAM = najihah_amzi
Jadi apa gunanya party tetapi tak ada guests?. Nak makan sensorang? Nak hias sensorang?. Jadi, perlulah korang jemput kawan lama ke, jiran datang ke parti. Dan orang yang akan aku jemput ke parti adalah 
INSTAGRAM + FACEBOOK FRIENDS.
Kawan lama di sekolah @Syamilaizam @nsbrnaaa @anisshhi @farinarazali @alifahhanin @asmabusyra @asyhazm. 
kawan di KUIS = @wmaisarah @farahsyahmansor @nurannati
Kawan di UITM @nr.hdayahhh @njhhrhim @sfrzmi @sflvnv @nrfarihatul @nat.shaaa
Ahli keluarga = @butter_athirah @alifmimzaiya @safiah_amzi 
Wehhhh kalau nak tulis semua orang memang sampai esok tak habis ini. So itu-itulah insan yang aku akan panggil kalau buat birthday party nanti.

4 comments: