Friday, 13 April 2018

Throwback Feelings To KPOP

Dulu, masa aku budak baru nak up. Kpop adalah satu trend yang kalau tak tahu memang budak ini ketinggalan zaman lah. Aku pun pernah dikategorikan budak tolak kpop gara-gara aku tak tahu apa itu kpop. What...
Hahaha so ada la kawan aku tanya dia suka Lee Min Ho. Aku masa itu mana la tahu apa-apa. Balik rumah aku search siapa. Oh... Tapi masa itu memang tak tahu apa-apa lagi. Tingkatan 2 barulah aku tetibe minat satu group ini. Itupun kawan aku yang promote kan.

Iaitu INFINITE

Nampak tak pengaruh kawannya kat situ?. Daripada tak tahu tibe-tiba jadi tahu. That's why adik-adik yang kalau parents tak sokong tengok Kpop, korang jangan tengok. Cubala tengok Korean Drama. Hahahah ok ok gurau. Ala tengok boleh, tapi korang pandai pandai la nego nego dengan parents. Minta izin dulu ke...
Diorang first sebab nak suruh korang jaga hati. Al-maklumlah kpop kan lelaki dia encem-encem. Nanti dah encem tak boleh nak fokus belajar. kan?. Kan?. Kan?.


Ish..ish.. jaga hati jaga hati... Aku malu + sedar bahawa dulu memang aku tidak tidak tidak matang. Serius!. Tunggu musik video baru keluar, tunggu reality show keluar, tunggu datang Malaysia dan sebagainya. Tapi semua itu membuatkan aku faham macammana nak deal dengan kpop bagai.

Tapi korang percayalah, bila masuk U nanti dah akan kurang tengok drama, kurang tengok music video sebab sebab apa?. Sebab korang dah ada kesedaran. Kesedaran nak belajar bersungguh-sungguh. Nak dapat pointer tinggi. Nak gembirakan parents, Nak tolong meningkatkan ekonomi agama dan negara. Takdenya boleh habiskan drama dalam masa 2 hari berturut-turut.

So, nak minat kpop itu bersederhanalah. 

"Tapi kak, macammana kalau dia still tunggu music video dan boleh habiskan drama dalam 2 malam sahaja?"

Itu...

2 comments:

farhanna jafri said...

awww suka jugak layan infinite ni dulu!

Nurul Najihah said...

ehh ehh sama...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...