Monday, 7 May 2018

#12 Korang post apa hari ini? Share lah link di comment supaya Najihah baca...


Kau ini kenapa?

Di pagi yang indah walaupun hanya 7 minit lagi nak pagi, i just want to share something that bothering me currently. Disebabkan aku ini skema korang telanlah ayat aku yang tak seberapa ini. Semoga aku tidur nyenyak tanpa perlu ada ‘perasaan’ ini lagi.
Meh aku mulakan.

Ya aku hanya insan biasa
Yang kau boleh buat bersahaja 
Dengan dia kau gembira 
Dengan aku kau buat lupa
Aku tak tahu kenapa
Susah sangat ke nak berbahasa 
Aku cakap dengan sabar
Moga kau tak terasa 
Aku tak mahu ada luka 
Yang sebenarnya perkara biasa 
Tapi tiba tiba jadi malapetaka 
Tapi apakah daya 
Bila obses dengan dia 
Aku kau buat pandang sebelah mata 
That’s why aku kata
Apa yang kau nak sebenarnya 
Takpelah cukup kata kata 
Perlakuan dia kita buang sahaja 
Bukan benci orangnya 
Tapi sifatnya yang membara 
Bila whatsapp kau tak berkata 
Aku pula malas nak nyalakan bara 
Aku tegur kau buka mata
Balas dengan kata kata
Tapi aku tak tahu kenapa
Nak cari gaduh ke apa
Aku cuba telan berbata bata 
Takpelah selamat tidur semua
Doakan esok aku pagi yang ceria 
Kau pun aku harapkan perkara sama



Saturday, 5 May 2018

#10 Korang post apa hari ini? Share lah link di comment supaya Najihah baca...


Menang Giveaway For The First Time! + Sesi luahan kecelaruan hidup mungkin

Asalamualaikum.

😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

semua perkara negatif kena potong = kalau korang tanya kenapa aku buat macamni

Bukan apa, today i've a bad day. Ini gara-gara sejak kebelakangan ini aku susah sangat nak bangun awal. I mean, dulu aku dengar sahaja azan dah terbangun tapi sekarang. Hmmm dosa melemahkan aku mungkin. Tak best kalau bangun lewat. SERIUS aku cakap.


Maaf sebab lambat respon. Huhu tak sangka sebenarnya boleh menang. 

Lepas itu, aku stress. Stress ada 2. Stress baik dan tak baik. Aku mungkin stress yang baik. Haha. Sebab banyak sebenarnya aku nak study. Serius aku nak sangat buat nota fiqh muamalat, nak sangatt buat banyak latihan business math tapi tak tahulah, ada program, malam. Tapi nak kena tidur awal sebab esok kelas.

Ah! takpelah. Macamni...
Apa masalah aku sebenarnya?

  1. Nak masuk sukan badminton untuk sukan fakulti, tetapi dah penuh. Solution : Tak payah masuk apa-apa. Senang. Jadi penyokong je.
  2. Business math perlu banyak buat latihan. Target nak lulus dengan cemerlang test akan datang.Buatlah sekarang jangan tangguh-tangguh daripada melayari internet ini
  3. Hmmm...apa lagi ek?. Hmmm?! ada masalah pun tak tahu masalah apa?.
  4. Dah kunci jam untuk study tetapi tak bangun. Insyallah! cuba lagi! Allah nak usaha bukan hasil !!!
  5. Nak stay up tetapi takde lampu belajar. Belajar sahaja di luar dengan lampu besar, Malam-malam buka tingkap kalau gelap
  6. Lonely perlukan peneman Allah kan ada! Zapp!
  7. Banyak lagi sebenarnya. Tapi apa yang pasti, aku boleh handle. Dan selesaikan dengan sendiri. Insyallah.
Kesimpulannya, sebenarnya tak banyak masalah kita yang kita ada. I mean, yang aku ada. Pandai-pandailah atur sendiri. Baca banyak buku tentang penjagaan masa dan usha-ushalah blog orang lain untuk release kan stress.


Tak sangkanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

That's why la aku gembira sangat dapat menang giveaway daripada Ray. Al-maklumlah tengah stress.
Thank you so much so much so much Rayyyyyyyyyyyyyyy!.

You guys can check out Ray's Blog. Siapa yang nak mantap-mantapkan vocab dan eng korang boleh lah baca usha usha blog Ray. ---------------- > Ray

Wednesday, 2 May 2018

Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa

Asalamualaikum. *Quack.

Join contest lagi! bestnya! *Quack Dan hadiah dia pun menarik. (bukan dah tahap menarik. De bomb dah!) *Quack.


Adoi! menyemak la. Korang dengar tak quack,quack,quack...Itik mana yang tersesat dalam blog Najihah ini?.


Ohhhhhhh, dUCk rupanya! eh, kenapa tetibe sesat ini?. Kalau korang nak tahu, bila korang join segment Kak Siqahiqa korang mungkin akan memenangi satu hadiah yang MeleTOP!. Apa hadiah-hadiahnya kan?

  1. dUCk Scarf (new) Matte Stin Silk In Love Letter. (OMG warna tudung ini warna kegemaran Najihah!)
  2. Book (new) Love and Happinness by Yasmin Mogahed. (I love her books!)
  3. dUCk Notebook Stuf-It notebook in blush (nakkkk!)
Syarat-syaratnya pun senang je. Jom Join!!!!

#7 Korang post apa hari ini? Share lah link di comment supaya Najihah baca...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...