Saturday, 5 May 2018

Menang Giveaway For The First Time! + Sesi luahan kecelaruan hidup mungkin

Asalamualaikum.

😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

semua perkara negatif kena potong = kalau korang tanya kenapa aku buat macamni

Bukan apa, today i've a bad day. Ini gara-gara sejak kebelakangan ini aku susah sangat nak bangun awal. I mean, dulu aku dengar sahaja azan dah terbangun tapi sekarang. Hmmm dosa melemahkan aku mungkin. Tak best kalau bangun lewat. SERIUS aku cakap.


Maaf sebab lambat respon. Huhu tak sangka sebenarnya boleh menang. 

Lepas itu, aku stress. Stress ada 2. Stress baik dan tak baik. Aku mungkin stress yang baik. Haha. Sebab banyak sebenarnya aku nak study. Serius aku nak sangat buat nota fiqh muamalat, nak sangatt buat banyak latihan business math tapi tak tahulah, ada program, malam. Tapi nak kena tidur awal sebab esok kelas.

Ah! takpelah. Macamni...
Apa masalah aku sebenarnya?

  1. Nak masuk sukan badminton untuk sukan fakulti, tetapi dah penuh. Solution : Tak payah masuk apa-apa. Senang. Jadi penyokong je.
  2. Business math perlu banyak buat latihan. Target nak lulus dengan cemerlang test akan datang.Buatlah sekarang jangan tangguh-tangguh daripada melayari internet ini
  3. Hmmm...apa lagi ek?. Hmmm?! ada masalah pun tak tahu masalah apa?.
  4. Dah kunci jam untuk study tetapi tak bangun. Insyallah! cuba lagi! Allah nak usaha bukan hasil !!!
  5. Nak stay up tetapi takde lampu belajar. Belajar sahaja di luar dengan lampu besar, Malam-malam buka tingkap kalau gelap
  6. Lonely perlukan peneman Allah kan ada! Zapp!
  7. Banyak lagi sebenarnya. Tapi apa yang pasti, aku boleh handle. Dan selesaikan dengan sendiri. Insyallah.
Kesimpulannya, sebenarnya tak banyak masalah kita yang kita ada. I mean, yang aku ada. Pandai-pandailah atur sendiri. Baca banyak buku tentang penjagaan masa dan usha-ushalah blog orang lain untuk release kan stress.


Tak sangkanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

That's why la aku gembira sangat dapat menang giveaway daripada Ray. Al-maklumlah tengah stress.
Thank you so much so much so much Rayyyyyyyyyyyyyyy!.

You guys can check out Ray's Blog. Siapa yang nak mantap-mantapkan vocab dan eng korang boleh lah baca usha usha blog Ray. ---------------- > Ray

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...