Sunday, 22 July 2018

Doctor-X 5 kembali! Daimon Michiko dengan motonya "I Never Fail" memonopoli pesakit untuk dibedah!

Photo: credit

Recommended Japanese Drama: Doctor-X All Season!


Oh My Goodness! Jaw drop everyone...jaw drop. Doctor-X is back! And this time, here comes Season 5 of Doctor-X!!!. Nampak sangat masyarakat jepun tak bosan dengan jalan cerita juga karakter doctor X yang "confident".

Doctor-X is the most influential series in history! Kalau korang nak tahu, cerita ini Najihah tengok dari zaman sekolah lagi! Tup tap tup tap hingga Universiti woahhh!. 

Watak Doctor-X/Daimon Michiko dimainkan oleh Ryoko Yonekura. Drama bersiri ini menceritakan tentang doktor freelancer yang mempunyai bakat dalam pembedahan. Diberi pekerjaan kerana bakat nya melakukan pembedahan yang berisiko. Seringkali Doctor-X menjadi bayang-bayang kepada doktor lain untuk mendapatkan nama setelah pembedahan Doctor-X berjaya. Namun, Doctor-X tidak kisah asalkan dia dapat melakukan pembedahan yang menjadi hobinya. 

Setiap kali rakan sekerjanya tidak mempercayai Doctor-X untuk melakukan pembedahan yang berisiko, dia akan mempercayai dirinya dan meyakinkan orang sekeliling dengan menyatakan moto popularnya. Iaitu, "Watashi Shinpai Shinai!!!" yang bermaksud "I Never Fail"Doctor-X juga tidak akan melibatkan diri dalam power struggle antara hospital-hospital di Jepun.

Photo by: credit

Aku memang galakkan korang tengok cerita ini! Kerana ia akan meningkatkan semangat korang untuk terus berjaya dan berusaha dalam melakukan segala perkara. Korang boleh tengok di web KissAsian. Dengan watak nakal Daimon Michiko pasti menawan hati korang semua!


 
Doctor-X 
Photo by: credit

Doctor-X 2
Photo by: credit

Doctor-X 3
Photo by: credit

Doctor-X 4
Photo by: credit

Aku mengharapkan ada banyak lagi drama dan movie di Malaysia yang boleh meningkatkan motivasi aku selain daripada The Rise Of Legend: Datuk Lee Chong Wei The Movie. 

No comments:

Post a Comment