Sunday, 5 August 2018

WHAT'S IN MY PENCIL CASE (CLASS EDITION) 2018

     

     

     

All picture by: Nurul Najihah. Aku suka sangat stationary. Setiap kali masuk kedai buku mesti usha-usha pen dan highlighter. Usha buku tak payah nak kata...kalau boleh nak sahaja tinggal dekat kedai buku. Nampak tak ke-obses-san dia terhadap kedai buku...hehe
Fun facts about Najihah: Setiap kali pergi kedai buku pasti sahaja sakit perut tanda excited.
Ini dia isi-isi dalam pencil case Najihah...versi ke kelas. Kalau nak tahu, Najihah ada 3 lagi pencil box hehe... ada pencil case untuk drawing, take note dan alat-alat. Insyallah kalau ada masa (dan kerajinan) Najihah share dengan korang.

Pen yang paling best guna yang ini → g'soft. Wm5. 0.5mm Ballpen Blue sebab bila nak tulis pasti sahaja lembut. Harga pun murah. Pen ini banyak dekat supermarket. Kalau dekat kedai buku jarang sangat Najihah jumpa. 

Walaupun pen itu kadang-kadang dakwatnya selalu tumpah...Najihah tak kisah sebab Najihah selesa guna pen itu. Pen ini bagi Najihah tak perlu tekan kuat-kuat untuk menulis. Alhamdulillah dah banyak kali beli. Harga di supermarket dan kedai RM2 lain. Hehe kalau Najihah, Najihah selalu beli dekat kedai RM2 je, 

Kadang-kadang, pen yang mahal tetapi tidak enak digunakan...lebih baik daripada pen murah tetapi selesa untuk menulis. Dan juga sebaliknya.

PEN BLACK & WHITE/COLOURS & MECHANICAL PENCILS
  1. g'soft. Wm5. 0.5mm Ballpen Blue 
  2. g'soft. Wm5. 0.5mm Ballpen Black 
  3. Faster Ball Pen. Shine Colour Ink 0.7mm FINE Green CX1076
  4. Faster Ball Pen. Shine Colour Ink 0.7mm FINE Orange CX1076
  5. Faster Ball Pen. Shine Colour Ink 0.7mm FINE Pink CX1076
  6. Adventures MAPS (The Sanderson Design Group (M) Sdn.Bhd.
  7. Faber-Castell CX7 0.7mm Blue
  8. Mechanical Pencils: Faber-Castell ECON 0.7 White
HIGHLIGHTER
  1. Beready DOLPHIN DOL-HL55222B Blue
  2. STABILO BOSS Original Turquoise
  3. Sharpie Highlighter Smear Guard Orange
OTHERS
  1. Eraser: Faber-Castell DUST-FREE 18 71 20
  2. Carera SuperLead HI-POLYMER 0.72B R&D KOREA
Terima kasih sudi meluangkan masa anda di sini...

4 comments: