Sunday, 16 September 2018

Study Tips: Print Past Year Question and Do It Now

Asalamualaikum. (Updated 16/9/2018 sebab ayat tunggang-langgang)

Tepat pada pukul 12:53 Najihah mula menulis. Nak tengok juga berapa lama masa Najihah ambil masa untuk setiap post. Rekod paling lama menulis adalah 1 jam. Sambil dengar lagu Rachel Platten (English Motivation song) FIGHT SONG Najihah print Past Year Question.


So salah satu tips study adalah dengan sentiasa buat latihan past year question. Supaya insyallah nanti final tak perlu panick-attack sebab tak biasa buat latihan ikut skema. Dulu aku dah pernah cerita dekat korang yang style belajar aku adalah style study hard. Aku akan buat banyak latihan past year. 
Aku rasa macam tak cukup bila tak dapat habiskan past year question. Kalau boleh nak buat juga kertas soalan 2000-2018. Tamak tak tamak itu? Melampau tak melampau hahaha. Itu cara akulah. Tapi entahla kalau aku kuat boleh la habis cepat buat quest ini. 

Untuk sem 1 yang lepas alhamdulillah aku dapat habiskan test paper semua yang aku print. Tapi itupun last minit dan terburu-buru. So untuk sem ini Najihah harap Najihah dapat adapt dan buat past year question setiap minggu. Insyallah. Najihah harap sangat boleh habis sebelum 1 bulan final. Insyaallah boleh! Korang pula masa study ada print past year quest tak?

8 comments:

  1. haha i did the same during my studies. but believe me, it helps a lot.

    ReplyDelete
  2. samalah! masa sekolah dulu mmg wajib buat soalan past year

    ReplyDelete
  3. yes, if you can dream it, you can do it. Disney quotes, indeed, never fail to inspire us. so now, rajin la buat past year papers...kihkihkih. Adoi..tu la sbb org kata tido n mimpi lagi best kan? kihkih

    ReplyDelete