Tuesday, 29 January 2019

Review Blog Abam Kie (http://www.zukidin.com)

Asalamualaikum.

Alhamdulillah, malam ini diberi kesempatan untuk review salah seorang pemenang bloglist Najihah iaitu *bunyi drum* dipersilakan YB Abam Kie!

Nama Blogger: Encik Marzuki bin Zainuddin
Nama blog: Abam Kie Man of The House
URL Blog: http://www.zukidin.com/

Tel : +60129820100
E-mail : abamkie@yahoo.com
Location : Tanah Merah, Kelantan, Malaysia
Facebook : www.facebook.com/sirzuki
Instagram : www.instagram.com/abamkie
Twitter : www.twitter.com/abamkie


(Background sebenar transparent. Bukan warna kuning)

  1. First impression tengok blog tuan Abam Kie, wow blognya ada warna tersendiri iaitu warna biru. Lepas itu bila nampak gambar sendiri dekat header rasa kagum pula sebab tuan blog confident letak gambar sendiri. Confident!
  2. Kemudian, Abam Kie ada letak segmen banner Abam Kie yang akan berakhir pada 31 Jan 2019. Kalau korang belum join, apa tunggu lagi? Tekan link di sini ---> SINI
  3. Nak tahu Abam Kie ada banyak peminat atau tidak...? tengoklah betapa ramainya follower dia! Untuk Google + Follower ada 1200 Follower! dan untuk Blogger follower dengan jumlah 1268 orang. Wahhh...
  4. Banyak sangat post Abam Kie tentang sekolah, politik, masalah, bahasa dan banyak lagi di post label yang boleh kita semua baca.
  5. First post di blog Abam Kie adalah pada 23 November 2012 yang bertajuk 12 Cara Membahagiakan Suami Dalam hubungan Intim (bertag #Intimacy) dan latest post adalah pada 23 Januari 2019 dengan bertajuk Membuka Akaun BeeStar-I di Bank Muamalat. (bertag #Finance) 
  6. Banyak sangat konten yang menarik dalam blog tuan Abam Kie. Semoga blog Abam Kie semakin berjaya dan memberi bantuan untuk yang memerlukan. 
Terima kasih join segmen Najihah yang lepas. Jangan lupa untuk terjah blog Abam Kie!
Terima kasih baca!

3 comments:

adianiez AIDA said...

baru jap tadi blogwalking blog abam kie.
bila ada masa, blogwalking la sepanjang hari :)

Abam Kie said...

As salam. Terimakasih byk2 la kat jihah sbb tulis review yg hebat utk blog abam kie yg biasa2 ni. In Shaa Allah abam kie akan baiki kelemahan yg ada n kekalkan ciri2 yg memang dah baik.

Ika.S said...

Kenal abam kie sebab baca blog dia yang banyak cerita pasal sekolah and so on.
And abam kie rajin jugak buat giveaway atau segmen. huhu.

Ika datang singgah sini. https://ikashoid.blogspot.com/2019/01/hadiah-dari-blogger-kak-sha.html